Στρογγυλή τράπεζα πολιτικής της ΕΕ για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας στο διαδίκτυο

Στις 20 Φεβρουαρίου 2024, η στρογγυλή τράπεζα πολιτικής της ΕΕ συγκέντρωσε μια ποικιλόμορφη ομάδα προσωπικοτήτων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, συμπεριλαμβανομένων υπευθύνων χάραξης πολιτικής, εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών, της ακαδημαϊκής κοινότητας, των βιομηχανιών, της εκπαίδευσης και των νέων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Microsoft Center στις Βρυξέλλες, με δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο.

Στη διάσκεψη συμμετείχε με φυσική παρουσία, η εκπαιδευτικός του σχολείου μας Κατσικώστα Βασιλική ΠΕ 86, η οποία είναι μέλος της  Ομάδας Διαχείρισης Γνώσης (Knowledge Management Working Group)  KMWG  του έργου menABLE.

Κύρια σημεία της εκδήλωσης

  • Χαιρετισμός του Robert Biedron, προέδρου της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων (FEMM) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

  • Παρουσίαση της ερευνητικής έκθεσης menABLE – Beyond words: understanding and response to gender-based violence online – Μια εμπειρική μελέτη για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών προσεγγίσεων.

Κάντε κλικ εδώ για πρόσβαση στην παρουσίαση

  • Εισαγωγή στην Εκπαιδευτική Εργαλειοθήκη menABLE – ένα παιχνίδι plug & play για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας στο διαδίκτυο. Μείνετε συντονισμένοι για την κυκλοφορία της εργαλειοθήκης!

  • Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης: Αντιμετώπιση της έμφυλης βίας στο διαδίκτυο μέσω ολοκληρωμένων πολιτικών.

  • Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης: Υιοθέτηση ολοκληρωμένων και χωρίς αποκλεισμούς προσεγγίσεων για την καταπολέμηση των βαθύτερων αιτίων της έμφυλης βίας εντός και εκτός διαδικτύου.
Scroll to Top