Χρυσή Πιστοποίηση για το 3ο Γυμνάσιο Υμηττού

ΣΧ. ΕΤΟΣ: 2022-23

Μια ακόμα σημαντική διάκριση έλαβε το σχολείο μας.
Πρόκειται για την Χρυσή Πιστοποίηση e-Safety (μετά από τη Χάλκινη και Ασημένια που έχει ήδη κατακτήσει) τοποθετώντας το σχολείο στις πρώτες θέσεις του “ΤΟΠ-20” των Ελληνικών Σχολείων.
Η Χρυσή Ετικέτα για την Ψηφιακή Ασφάλεια απονεμήθηκε στο 3ο Γυμνάσιο Υμηττού από το Ευρωπαϊκό Σχολικό Δίκτυο (European Schoolnet) στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος eSafety Label, το οποίο αξιολογεί σχολικές μονάδες στην Ευρώπη, σχετικά με την Υποδομή, την Πολιτική και την Πρακτική που ακολουθούν στα θέματα της υπεύθυνης χρήσης του Διαδικτύου.

Η σημαντική αυτή βράβευση για το σχολείο μας αποτελεί αναγνώριση της συστηματικής ενασχόλησης με θέματα που αφορούν την ψηφιακή ασφάλεια και της δημιουργική και υπεύθυνη χρήση του διαδικτύου ως μέρους της διδασκαλίας και της μαθησιακής διαδικασίας.
Τo 3ο Γυμνάσιο Υμηττού συμμετέχει από τον Ιανουάριο του 2021, στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα eSafety Label που υποστηρίζει τα σχολεία για να βελτιώνουν συνεχώς την ψηφιακή τους ασφάλεια. Μετά από διαδοχικές αξιολογήσεις, έχει αποκτήσει την χάλκινη, την ασημένια και τώρα την ανώτατη διάκριση της Χρυσής ετικέτας Πιστοποίησης eSafety.


Το σχολείο μας κάθε χρόνο διοργανώνει δράσεις και συμμετέχει σε ημερίδες και εργαστήρια για το ασφαλές διαδίκτυο.
Η επιτυχία των καλών πρακτικών μας αποδεικνύεται κυρίως όμως από την αυξημένη ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών μας σε θέματα σχετικά με την ψηφιακή ασφάλεια.

 

Scroll to Top