….. και τα παιδιά μπορούν να σώσουν ζωές!

Πρώτες ΒοήθειεςΗ Διεύθυνση και ο Σύλλογος διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου Υμηττού σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων,  συμμετέχουν σε εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών για παιδιά.

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα οργανώνεται και υλοποιείται από την Ανθρωπιστική Οργάνωση Κοινωνίας Πολιτών «KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές» σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (ΕΕΕΠΦ). Σκοπός του Εκπαιδευτικού Προγράμματος είναι η εκπαίδευση στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και τις Πρώτες Βοήθειες σε επείγουσες για τη ζωή καταστάσεις (λιποθυμία, πνιγμός, πνιγμονή κ.α.).

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα έχει διάρκεια 4 ώρες2 ώρες θεωρητική εκπαίδευση από απόσταση (Webex) και 2 ώρες πρακτική εξάσκηση (δια ζώσης) και περιλαμβάνει:
– την αξιολόγηση θύματοςΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ - Kids Save Lives– την ενεργοποίηση του 112 | 166
– την Καρδιοπνευμονική Αναζωόγονηση (ΚΑΡΠΑ)
– την αντιμετώπιση αναίσθητου θύματος
– και την αντιμετώπιση θύματος πνιγμονής από ξένο σώμα.

Την Τετάρτη 22/2/2023 ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του προγράμματος, κατά την οποία όλα τα τμήματα του σχολείου μας παρακολούθησαν διαδικτυακά το σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών για παιδιά.

Την Τετάρτη 10/5/2023 πραγματοποιήθηκε η Πρακτική Εξάσκηση για όλα τα τμήματα του σχολείου μας! Όλοι οι μαθητές και όλες οι μαθήτριες του σχολείου μας παρακολούθησαν δια ζώσης το 2ωρο σεμινάριο από τους εθελοντές – διασώστες και εξασκήθηκαν  στην παροχή Πρώτων Βοηθειών.

 

Ευχαριστούμε τον οργανισμό KIDS SAVE LIVES!

Scroll to Top