Έπαινοι στους μαθητές μας για τη συμμετοχή τους στις δράσεις της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου

ΣΧ. ΕΤΟΣ: 2023-24

Με στόχο να προωθήσουμε τα θετικά στοιχεία του διαδικτύου, με το να είμαστε ευγενικοί, να δείχνουμε σεβασμό προς τους άλλους και να αναζητούμε θετικές ευκαιρίες δημιουργίας και διασύνδεσης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 6 Φεβρουαρίου το σχολείο μας οργάνωσε διάφορες δράσεις τη δεύτερη εβδομάδα του Φεβρουαρίου 2024.

  • Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024, μαθητές της Α΄ τάξης παρακολούθησαν Διαδικτυακή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ, και ενημερώθηκαν για το πως μπορούν να συμπεριφέρονται με ευγένεια, πως να προάγουν την ισότητα και πως να επιδεικνύουν ενσυναίσθηση και αλληλεγγύη στο διαδίκτυο. Φωτογραφίες μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ.
  • Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων Πληροφορικής  οι μαθητές όλων των τμημάτων του σχολείου μας κατά την εβδομάδα 5/2 έως 9/2/2024 ενημερώθηκαν και προβληματίστηκαν, με ποικίλες δράσεις (Videos, εκπαιδευτικά παιχνίδια, Quiz), σε σχέση με τα προσωπικά δεδομένα, τις συνομιλίες με αγνώστους, την διαδικτυακή παρενόχληση, την αξιοπιστία περιεχομένου, τη χρήση των Ιστοσελίδων Κοινωνικής Δικτύωσης και τους σωστούς τρόπους συμπεριφοράς στον ψηφιακό κόσμο.
  • Με βασικό θέμα να αναδείξουμε τις θετικές χρήσεις της τεχνολογίας οι μαθητές της Α’ και της Β’ τάξης δημιούργησαν ενημερωτικές αφίσες, οι οποίες αναρτήθηκαν σε ένα Padlet.
  • Στους μαθητές μας που υποστηρίζουν την προσπάθεια για ένα Ασφαλές Διαδίκτυο και στους οποίους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια απονεμήθηκαν  Έπαινοι από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου.
  • Ενημερωτικό διαδραστικό υλικό, προτεινόμενο από το Ελληνικού Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου,  σχετικό με την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, τη χρήση των κοινωνικών δικτύων και άλλα ενδιαφέροντα θέματα για μαθητές και γονείς είναι διαθέσιμο στην ειδικά διαμορφωμένη σελίδα του ιστότοπου του σχολείου μας.  
Scroll to Top