Συμμετοχή στην Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα (EU Code Week)

 

ΣΧ. ΕΤΟΣ: 2023-24

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (CodeWeek) είναι μια Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που προωθεί την επαφή με τον προγραμματισμό. Η ιδέα είναι να γίνει ο προγραμματισμός περισσότερο γνωστός και προσιτός και να γίνει κατανοητό πώς μπορεί ο καθένας να φέρνει τις ιδέες του στη ζωή με κώδικα, απομυθοποιόντας έτσι τον προγραμματισμό και μεγαλώνοντας τον αριθμό των ανθρώπων που επιλέγουν να τον χρησιμοποιούν ως εργαλείο.

Η Πληροφορική είναι, κατά κύριο λόγο, η επιστήμη που διδάσκει τον τρόπο με τον οποίο η σύλληψη μιας ιδέας μπορεί να φτάσει στην υλοποίησή της, με μια σειρά τυπικών λογικών βημάτων και αξιοποιώντας τις δυνατότητες των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του Διαδικτύου. Η εκπαίδευση στους Η/Υ δεν περιορίζεται στην απλή χρήση εργαλείων και εφαρμογών περιορισμένου ειδικού σκοπού, αλλά βοηθά τον αυριανό πολίτη της σύγχρονης κοινωνίας να καινοτομεί και να υλοποιεί τις σκέψεις και τις ιδέες του.

Κάθε αλληλεπίδραση με τον υπολογιστή διέπεται από έναν κώδικα. Ο προγραμματισμός είναι καθοριστικός για την κατανόηση ενός υπερσυνδεδεμένου κόσμου.

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού Κώδικα (Εurope Code Week) οι μαθητές/τριες έρχονται σε επαφή με τον μαγικό κόσμο του προγραμματισμού, μέσα από εφαρμογές σχεδιασμένες για παιδιά.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το 3ο Γυμνάσιο Υμηττού «μπήκε» στον παγκόσμιο χάρτη των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού (Codeweek 2023) , 7-22 Οκτωβρίου, ως επίσημος διοργανωτής.

Οι μαθητές μας, στην ώρα της Πληροφορικής, τις προηγούμενες δύο εβδομάδες, ενεπλάκησαν με δραστηριότητες προγραμματισμού χρησιμοποιώντας διαδικτυακές πλατφόρμες εκμάθησης κώδικα.

Το σχολείο και τα παιδιά έλαβαν πιστοποιητικά αριστείας και συμμετοχής.

 

 

 

Scroll to Top