Ψυχολόγος στο σχολείο μας

 

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι στο σχολείο μας  ανέλαβε υπηρεσία η Ψυχολόγος ΠΕ 23 Δαβράζου Δήμητρα στο πλαίσιο της πράξης «Ενίσχυση και ενδυνάμωση της κοινωνικοσυναισθηματικής ανάπτυξης και ανθεκτικότητας των μαθητών μέσω του θεσμού ψυχολόγου και του κοινωνικού λειτουργού, σχολικά έτη 2023-2026».

Προϋπόθεση για την πραγματοποίηση συνάντησης της Ψυχολόγου με μαθητή/τρια είναι η έγγραφη συναίνεση του γονέα/κηδεμόνα τους.

Στο  σχολείο  μας  θα  βρίσκεται κάθε Τετάρτη στις ώρες λειτουργίας του σχολείου.

 

H Διευθύντρια του Σχολείου                                      Οι εκπαιδευτικοί – Σύμβουλοι Σχ. Ζωής

Χατζηστέλιου Αγγελική                                              Βρεττού Νικολέτα
                                                                                    Νικολακοπούλου Δήμητρα

 

Υπεύθυνη Δήλωση Ψυχολόγου     Download File

Επιστολή της ψυχολόγου προς τους γονείς

Αγαπητοί  Γονείς,

Στο πλαίσιο της τοποθέτησης μου στο 3ο Γυμνάσιο Υμηττού, θα ήθελα να σας παραθέσω κάποιες βασικές πληροφορίες για το ρόλο του/της ψυχολόγου στο σχολικό πλαίσιο.

Από σήμερα και  μέχρι  το τέλος  της σχολικής χρονιάς θα βρίσκομαι στο σχολείο κάθε Τετάρτη , όπου θα παρέχεται η δυνατότητα για:

  • ατομικές συναντήσεις συμβουλευτικής υποστήριξης, οι οποίες θα πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια των διδακτικών ωρών σε μαθητές/γονείς και εκπαιδευτικούς (από τη 2η έως και την 6η ώρα του ωρολογίου προγράμματος των μαθημάτων).
  • ομαδικές συναντήσεις με τους μαθητές στο πλαίσιο των τμημάτων ή σε μικρότερες ομάδες, που στόχο θα έχουν την ενημέρωση σε θέματα πρόληψης και την υιοθέτηση αποτελεσματικών πρακτικών.

Ο σκοπός μου είναι η υποστήριξη της σχολικής κοινότητας  και  η εφαρμογή παρεμβάσεων που θα στοχεύουν σ τη θετική ενίσχυση της σχολικής ζωής μέσα από την προώθηση της συνεργασίας. Οι συναντήσεις συμβουλευτικής  διέπονται από εμπιστευτικότητα όπως αυτό ορίζεται από τον κώδικα δεοντολογίας και Ηθικής των ψυχολόγων.

Για οτιδήποτε χρειαστείτε θα είμαι στη διάθεση σας!

Μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο του σχολείου.

Με εκτίμηση

Η ψυχολόγος του σχολείου

Δαβράζου Δήμητρα

Scroll to Top