Πραγματοποίηση Εικονικής Κινητικότητας

 

 

 

Στις 19 και 20 Μαΐου 2021 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η 5η και τελευταία εικονική (λόγω covid-19) κινητικότητα του σχολείου στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus + Teams (Teaching Migrant Students) Code 2018-1-IT02-KA229-048076_5, όπου συμμετείχε το σχολείο μας σε συνεργασία με σχολεία της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Φινλανδίας.

Φιλοξενηθήκαμε, λοιπόν, εικονικά από το Agrupanto de Escolas de Perafita, που βρίσκεται στην περιοχή του Πόρτο της Πορτογαλίας, έχοντας ως ειδικό θέμα κινητικότητας την Παγκόσμια Γλώσσα της Τέχνης (Τhe Universal Language of Art). Oι μαθητές μας, στο πλαίσιο του προγράμματος, έκαναν τις εξής παρουσιάσεις:

–       Η συνεισφορά των Μικρασιατών προσφύγων στον πολιτισμό μας

–       Το ρεμπέτικο

–       Οι πρόσφυγες του σήμερα ζωγραφίζουν….

Στη συνέχεια, περιηγήθηκαν εικονικά στο σχολείο της πόλης Perafitaάκουσαν μουσικά κομμάτια, όπως τα παραδοσιακά fado, εκτελεσμένα από τους Πορτογάλους μαθητές, ενώ γνώρισαν διασκεδάζοντας όψεις της όμορφης Πορτογαλίας μέσα από παιχνίδια όπως virtual escape room και online κουίζ.

Ευχαριστούμε πολύ το σχολείο της Πορτογαλίας για την όμορφη και πολύ ενδιαφέρουσα διαδικτυακή φιλοξενία.

Η κινητικότητα της Πορτογαλίας σηματοδοτεί το τέλος του τριετούς προγράμματος Erasmus+ στο οποίο έλαβε μέρος το σχολείο μας.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους μαθητές μας και τους γονείς τους που συμμετείχαν στο πρόγραμμα για την άψογη επικοινωνία και συνεργασία που είχαμε καθ’ όλη την περίοδο αυτή.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλη την παιδαγωγική ομάδα του Erasmus για την πραγματικά πολύ αξιόλογη προσπάθεια που θα μείνει αξέχαστη σε όλους τους συμμετέχοντες, μικρούς και μεγάλους.

Η ομάδα του Erasmus:

Νικολέττα Βρεττού

Βασιλική Αλεξανδροπούλου

Βασιλική Κατσικώστα

Ζωΐτσα Θωμοπούλου

Βαλσαμένια Βλάση

Γιάννης Τοπάλης

Σωτήρης Παψανάκης

Scroll to Top