Έπαινοι στους μαθητές μας για τη συμμετοχή τους στις δράσεις της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου

ΣΧ. ΕΤΟΣ: 2021-22

Μία εβδομάδα αφιερωμένη στην ασφάλεια στο διαδίκτυο. 
Ενημερωνόμαστε και μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο με ασφάλεια και σεβασμό!

Τη Δευτέρα 07/02/2022 παρακολουθήσαμε τη διαδικτυακή εκδήλωση για τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς διαδικτύου 2022, που πραγματοποίησε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Εκπαιδευτικοί και Γονείς ενημερωθήκαμε σχετικά με τις Δράσεις της Ευρώπης για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά, τις Δράσεις του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, τη Διαπαιδαγώγηση και καλλιέργεια των ψηφιακών δεξιοτήτων των αυριανών πολιτών με το eTwinning, τα Προσωπικά δεδομένα στα σχολεία καθώς και τη Γραμμή βοήθειας Help-Line.gr η οποία παρέχει στήριξη στην εκπαιδευτική κοινότητα

Την Τρίτη 08/02/2022 ομάδα μαθητών από τα τμήματα Β1 & Β2 του σχολείου μας συμμετείχε σε διαδικτυακή εκδήλωση για παιδιά Γυμνασίου που διοργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ.  Στα πλαίσια του εορτασμού της 19ης  Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου μέλη του Κέντρου ενημέρωσαν μαθητές από περισσότερα από 220 σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα, για τις βασικές αρχές ψηφιακής ασφάλειας μέσα από ένα παιχνίδι δραστηριοτήτων και γρίφων.
Σους μαθητές που συμμετείχαν και στους οποίους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για τη διάκριση τους με τις επιτυχείς απαντήσεις τους, απονεμήθηκαν ΄Επαινοι από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου.

Όλη την εβδομάδα οι μαθητές όλων των τμημάτων ενημερώνονται για την εγκυρότητα των πληροφοριών, την προστασία των προσωπικών δεδομένων, τον διαδικτυακό εκφοβισμό και την υπερβολική ενασχόληση με το διαδίκτυο .

Στα πλαίσια των δράσεων για την ασφάλεια στο διαδίκτυο δημιούργησαν  αφίσες χρησιμοποιώντας τη διαδικτυακή εφαρμογή Postermywall.

Επίσης παρακολούθησαν σχετικά βίντεο από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και ασχολήθηκαν με ερωτηματολόγια σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις στο διαδίκτυο.

Όλη αυτή την εβδομάδα αλλά και όλο τον χρόνο γίνονται  δράσεις για την ασφάλεια στο διαδίκτυο στα μαθήματα της Πληροφορικής καθώς το σχολείο μας είναι σχολείο Υποστηρικτής της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου.

 

  • Όλη η εκδήλωση της Δευτέρας 7/2/2022 είναι διαθέσιμη εδώ
Scroll to Top