Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2023

Σε μια εποχή που οι έφηβοι μαθητές/τριες χρησιμοποιούν καθημερινά το διαδίκτυο και οι έξυπνες συσκευές αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους, σε ένα σχολείο, όπως το δικό μας, το οποίο έχει βραβευτεί με την Χρυσή Ετικέτα Ψηφιακής Ασφάλειας  και στο οποίο οι νέες τεχνολογίες είναι άμεσα συνυφασμένες με τη διδακτική πρακτική και την υλοποίηση πλήθους προγραμμάτων, η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου SID 2023 δεν μπορούσε παρά να είναι μια μέρα γεμάτη δράσεις με σκοπό την ενημέρωση,  τη μετάδοση γνώσης, τον προβληματισμό και τον εποικοδομητικό διάλογο.

Ειδικότερα:

  • Το 3ο Γυμνάσιο Υμηττού συμμετέχει για έβδομη συνεχόμενη χρονιά ως υποστηρικτής της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου SID 2023
  • Μαθητές της Γ΄ Τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό SID 2023 «Αλήθεια ή ψέμα; Πιστεύεις ό,τι βλέπεις στο Διαδίκτυο;» με ένα μικρού μήκους video. Το έργο μας έχει αναρτηθεί στη Σελίδα συμμετοχών του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου με τον κωδικό 85856. (Μπορείτε να το δείτε και παρακάτω).
  • Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων Πληροφορικής όλα τα τμήματα του σχολείου μας ενημερώθηκαν για θέματα σχετικά  με την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, τη χρήση των Ιστοσελίδων Κοινωνικής Δικτύωσης και τους σωστούς τρόπους συμπεριφοράς στον ψηφιακό κόσμο.
  • Με βασικό θέμα «Η επίδραση της  τεχνολογίας στη ζωή μας εξαρτάται από τον τρόπο χρήσης της» οι μαθητές της Α’ δημιούργησαν ενημερωτικές αφίσες, οι οποίες αναρτήθηκαν σε ένα Padlet.
  • Την Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2023, την τρίτη και τέταρτη ώρα, μαθητές της Α΄ & Γ’ τάξης παρακολούθησαν, στην αίθουσα Πληροφορικής του σχολείου μας, διαδικτυακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από το ΙΤΕ και ενημερώθηκαν για την παραπληροφόρηση και πως μπορούμε να προστατευτούμε στο διαδίκτυο μέσα από μια διαδραστική παρουσίαση και παιχνίδια δραστηριοτήτων και γρίφων.

Αναλυτικά  μποερίτε να δείτε:
Την ειδικά διαμορφωμένη σελίδα του σχολείου μας με ενημερωτικό και διαδραστικό υλικό, προτεινόμενο από το Ελληνικού Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου,  σχετικό με την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου και τη χρήση των κοινωνικών δικτύων για μικρούς και μεγάλους
Το video της συμμετοχής μας στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό, στο πλαίσιο εορτασμού της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων
Φωτογραφίες από την εκδήλωση της Τετάρτης 8 Φεβρουαρίου 2023
Τις εργασίες των μαθητών σε padlet
Τους Επαίνους που απονεμήθηκαν στους μαθητές  μας από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ

Scroll to Top